|
Forum Omladinske mreže BiH
|
|
| Search For Similar Forums · Return to Website | ||
| Viewing Page 1 of 1 (Total Posts: 11) |
| Author | Comment |
Emir
Aug 15, 05 - 11:53 AM |
Mladi i izbori 2006
Pozdrav svima, Iako se nekima cini suvise rano da govorimo o izborima 2006 godine, cinjenica je da su pojedine politicke partije vec krenule sa predizbornim kampanjama. Zelja nam je da vi (mladi) izrazite svoje misljenje o predstojecim izborima. Da li cete aktivno ucestvovati i kako? Ako ne, zbog cega? |
Clickme
Aug 17th, 2005 - 11:10 AM |
Ja mislim da je besmisleno praviti izbore prije nogo se urade ustavne promjene. |
Sanjin
Aug 19th, 2005 - 11:19 AM |
MA JA CU BAREM IZACI I GLASATI...
|
Emir
Aug 22nd, 2005 - 2:54 PM |
Svaka cast Sanjine, Samo problem sa mladima kod nas je u tome sto misle da njihov glas nece nista promjeniti... Sta bi trebalo uraditi po tom pitanju??? |
weedboy
Oct 4th, 2005 - 10:09 AM |
"...Zelja nam je da vi (mladi) izrazite svoje misljenje o predstojecim izborima. Da li cete aktivno ucestvovati i kako? Ako ne, zbog cega?..." PA KAKO SE MOZE PARTICIPIRATI NA IZBORIMA AKO NE GLASANJEM??? A STO SE TICE MLADIH I GLASANJA NA IZBORIMA... EH, TO JE PROBLEM NO.2. NIJE SAMO DO MLADIH, NIJE NI DO AKTUALNE POLITIKE, NIJE NI DO NACIONALNIH STRANAKA A NI PREVIRANJA NA RELACIJI BOSNJAK-BH SRBIN-BH HRVAT. MISLIM DA JE PROBLEM NA DRUGOM MJESTU. AJD' KAD SAM KRENUO DA I ZAVRSIM. JA, OSOBNO NE VJERUJEM U NEKE PROMJENE (OVDJE SAM CITAV ZIVOT - VIDIO SVE - DOZIVIO SVE). A ZASTO? PA IZ JEDNOSTAVNOG RAZLOGA. NAIME, OVA ZEMLJA A I NJENI GRADJANI SUOCENI SU SA OGROMNIM PROBLEMOM, A TO JE POMANJKANJE DOSTOJANSTVA I MORALA. SVE ISTINSKE VRIJEDNOSTI SU IZBLIJEDJELE, A KRIMINAL, KORUPCIJA I RAZNI OBLICI MALOGRADJANSTVA PRIZNATI KAO SREDSTVO ZA PREZIVLJAVANJE I CAK BEZSTIDNO PRIZNATI KAO VRIJEDNOST. U TAKVOM DRUSTVU, SULUDO JE TRAZITI DA MLADI SVOJIM GLASOM, ILI BOLJE RECENO, SVOJIM NOVIM POGLEDOM I BUNTOVNIM STAVOM UTICU NA PROMJENE. U SISTEMU BEZ NORMI I BEZ JASNO DEFINISANIH I PRIZNATIH VRIJEDNOSTI I MLADI, KAO I SVE DRUGE SKUPINE, PODLOZNI SU UTJECAJIMA SREDINE. ISPOLITIZIRANI SU I SPREMNI NA SVE PRLJAVE IGRE JER SU TO I NAUCILI OD ONIH KOJI SE ISTICU KAO "IZABRANICI NARODA". CISTI PRIMJER TOGA JE I OVO MOJE ISKUSTVO. SKORO SAM PRISUSTVOVAO JEDNOM SASTANKU NA KOJEM JE TREBALO DOGOVORITI PISANJE STRATEGIJE ZA MLADE U JEDNOM BH GRADICU. SASTANAK JE INICIRAN OD STRANE LOKALNIH OMLADINSKIH AKTIVISTA I "KOMISIJE ZA MLADE". LOKALNI OMLADINSKI AKTIVISTI TREBALI BI ZASTUPATI INTERESE MLADIH (tako je barem u normalnim zemljama i sa normalnim omladinskim liderima, ALI NE. PREDSTAVNIK-INICIJATOR IZ REDA MLADIH CITAVO VREME JE ZASTUPAO TEZU DA TO TREBA DA BUDE STRATEGIJA OPCINE, ODNOSNO DA JE MI NAPISEMO, IZLOBIRAMO VIJECNIKE, INFORMISEMO JAVNOST, A POTPISAT' CE JE NACELNIK OPCINE I PRISVOJITI KAO SVOJU. SMIJESNO-SMIJESNO. TO JE TAKO JER JE LOKALNI AKTIVIST KOJI PREDSTAVLJA MLADE U TALU SA GRADONACELNIKOM JER SU IZ ISTE STRANKE (SNSD), I KAO I SVI U SLICNIM PRLJAVIM IGRAMA, GURA MLADE U PISANJE STRATEGIJE KOJA SE TEMELJI NA SMIJESNIM ISTRAZIVANJIMA I OD KOJE MLADI NECE NISTA NI IMATI, A LIKALNI AKTIVIST STICE POENE KOD VLASTODRZACA I ZADOVOLJAVA SE PODMIRENJEM SVOJIH PLITKIH OSOBNIH INTERESA. ETO TO JE SLIKA MLADIH, OMLADINSKE POLITIKE I SLICNIH IGARA I IGRICA. EPILOG. KO HOCE DA GLASA, BUJRUM (na cistom bosanskom jeziku, od pravog BH katolika) pozdrav |
Sanjin
Oct 6th, 2005 - 1:29 PM |
Ma ja mislim da za sve ima rešenje pa tako i za ovu našu situaciju. Ona se može promjeniti vrlo brzo uz našu inicjativu ili vrlo sporo (pa da je gledamo ko djedovi na dnevniku kada se riješi) jer ne preduzimamo ništa. Smatram da od hiljade predloženih na izborima, makar jedan od njih valja i da treba da se zalažemo za takve i da ih nagrađujemo sa nadom da će se ostali ugledati na njega. |
politikus
Apr 3rd, 2006 - 12:05 AM |
POLITIČKI POKRET MLADIH BIH Politička stranka koja okuplja mlade ljude i one koji podrzavaju mlade!!! www.pokretmladih.ba |
marinko
Jul 17th, 2006 - 4:07 PM |
weedboy javi se 065334146 |
Zeko
Jul 31st, 2006 - 3:10 PM |
Iskreno, moje misljenje je da svi trebamo izaci na izbore i glasati. Znam da mnogi mladi govore o tome da nemaju za koga glasati. Ali evo ja im nudim jednu alternativu. Porucujem svima koji imaju takvo misljenje, da nemaju za koga glasati, da izadju na izbore i neka iz svake stranke zaokruze ime neke mlade osobe, iz neke stranke ili stranki po izboru. Time ce ipak uciniti jednu promjenu na bolje a to je da ce barem maknuti ove matore lopove koji su na vlasti i koji su duboku pustili korijenje. Zaista moramo nesto uciniti. Najgore je ostati kuci i ne ciniti nista jer je to ustvari zadrzavanje postojeceg stanja. . |
marinko
Sep 4th, 2006 - 12:30 PM |
haj weedboy javi se dugo se nismo culi a sto se tice izbora mladi moraju da prihvate svoju gradjansku diznost da glasaju |
Zeko
Dec 22nd, 2006 - 2:49 PM |
Evo zavrsili su i ovi izbori, i opet je bio relativno slab odziv mladih ljudi... Sta da se radi da se poboljsa situacija ?! |
bravenet.com