|
Forum Omladinske mreže BiH
|
|
| Search For Similar Forums · Return to Website | ||
| Viewing Page 1 of 1 (Total Posts: 3) |
| Author | Comment |
mali ucenik
Oct 16, 05 - 2:17 PM |
Sta bi ste vi radili da ste na mom mjestu
e ovako zamislite da imate nekog profesora ili profesoricu koja nema veze o onome sto vas uci dodje na cas i pocne da diktira lekciju tacno onako kako pise u knjizi dok ne zvoni pa kaze: eheto sada vam je jasno nista ne objasni a ovaj predmet ne moze napamet da se uci (matematika, bosanski,, fizika, hemija... ne mogu napamet da se uce ) sutradan pita po naslovima lekcija i to trazi da se sve prica (iako je opsirno napisao u knjizi odnosno u svesci u kojoj smo pisali) bez razumjevanja nista se ne moze skontati samo se moze napamet bubati ono sto je diktirao\la i na kraju kaze :" nemoj vise da ucis napamet" a nista ne objasni prvo sam mislio mozda se samo meni ne svidja to moja je do mene ali nijedan ucenik je\ga ne podnosi i svi imaju isti problem nikjo ne skonta i mora napamet da uci sta bi ste vi uradili u toj situaciji da li se mozemo nekome zaliti (razrednik ne moze nista), osim razrednika i direktora mozda nekoga ko ima vaznu ulogu u pitanju obrazovanja nase zemlje sta ja znam mozda ministar obrazovanja ili slicno ko bi mogao da nam pomogne |
hacker.bih
Aug 30th, 2006 - 11:52 AM |
nista stari...samo strebaj....proce i to...nemas se kome zalit jer je to nacin rada te prof... pozdrav |
Hamza
Jan 8th, 2007 - 9:42 AM |
Svi ucenici napisu peticiju (to moze biti i ovaj tekst na forumu - malo ga treba dotjerati) i upute je razredniku i direktoru, sa napomenom da ce slijedeca institucija kojoj cete se obratiti biti Ministrstvo obrazovanja ili neke novine koje vole takve probleme. Obratite se i psihologu/ pedagogu skole. Da bi ste se sacuvali od osvete, svi ucenici potpisuju peticiju - ne mogu vas i ne smiju sve kazniti. A ako se ne izborite, uvijek imate soluciju - neko stariji koji zna znanje, neki drugi udzbenici...ali je najbolje da istrajete u borbi....smrt neznanju - sloboda nauci |
bravenet.com